Idei de ornamente si decoratiuni pentru Craciun

Idei de ornamente si decoratiuni pentru Craciun


Mai jos va vom prezenta niste idei pentru a realiza chiar dumneavoastra decoratiuni si ornamente de mare efect:

* Dintr-o  coronita din brad simpla putem sa-i facem fundite rosii si sa o dam cu spray ce imita zapada. Amplasarea acestei coronite se face deobicei pe usa de la intrare.

* Pentru a obtine o lumanare deosebita, se poate lua o lumanare groasa, alba, pe care o punem in apa calda pentru ca exteriorul ei sa se inmoaie. Apoi putem aplica pe ceara moale bete de scortisoara, cuisoare, crengute de brad, feliute de portocale uscate, impingandu-le spre interior.
In multe tari exista o traditie indelungata ca in familie, in apropierea Craciunului sa se faca ornamente. Traditia dateaza de la inceputul secolului XVIII, cand femeile se strangeau in grup si realizau ornamentele de Craciun. Ele faceau, pe langa alte obiecte, stelute de Craciun si cutiute din hartie, care contineau acadele sau alte delicatese.

Suport de lumanari in ghivece de flori: Putem face ornamente cu lumanari si daca le punem in mici ghivece ceramice pe care le putem picta sau orna cu bucati mici de mozaic, bucatele de faianta, margelute, servetele, flori uscate, cuisoare, margelute. In interiorul ghivecelor se pun lumarile si le putem umple cu pietricele decorative, petale uscate, scoici.


Globuri cu margelute de sticla : Se cumpara globuri de marime medie de culori diferite si margelute de sticla marunte. Se deseneaza pe glob modelul dorit, se pune mult lipici pe locul respectiv si se presara margelutele de sticla. Se lasa la uscat. Margelutele cazute se pot folosi pentru ornarea urmatorului glob. La sfarsit se pot lega cu panglicute colorate.

Bradul de Craciun se poate impodobi in moduri diferite. O idee interesanta de decorare este aceea in care decoratiunile nu se pun la intamplare ci sub forma de spirala. Se porneste din varful bradului cu un anumit tip de decoratiune, in forma de spirala, si cand se ajunge in partea de jos al bradului, se porneste din nou din varful bradului cu urmatoarea decoratiune. Decoratiunile se pun la distanta la care vrem sa avem spirala. Daca se poate se foloseste una sau cel mult doua culori, si decoratiunile sa fie asemanatoare.
La sfarsit se pun beculetele tot sub forma de spirala. Se folosesc de regula beculete incolore sau colorate intr-o singura nuanta.

Video recomandat :

 

Link-uri recomandate  :